18 Nisan 2024 Perşembe Saat 17:00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Of Hayrat Eğitim ve Kültür Vakfı Olağan genel kurulu Nisan 2015 sonunda olağan kongresi yapılacaktır.
31 Mart 2015 Salı Saat 21:58
Of Hayrat Eğitim ve Kültür Vakfımızın tüzük gereği Nisan 2015 sonunda olağan kongresi yapılacaktır. Mütevelli Üyelerimizin Genel Kurul Seçimlerine mutlaka gelmelerini rica ederiz.

Kongre öncesi VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYELERİ'nin dikkatini çekmek amacıyla bu yazı kaleme alınmıştır.

Değerli Of-Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri;  Vakfımız keşke iyi yönetilse de buradan methiyeler yazmış olsaydık.  Bugüne kadar vakfımız maalesef iyi yönetilmedi, yönetilemiyor.  

Mevcut yönetimlerce maalesef hiçbir proje üretilmemiş, hiçbir katma değerde yaratılmamıştır.  
Rutin olarak bir sekreterin yapabileceği, gelirlerin toplanması, öğrenci burslarının ödenmesinden başka hiçbir şey yapılmamıştır. 

   Bu arada muhtaç öğrencilerimize verilen burslar maalesef kesilmiştir.  Vakıf yönetimi bu bursların ödenebilmesi için hiçbir çaba sarf etmemiştir.  Örneğin vakfımızın 140 mütevelli heyeti üyesi vardır.  

Bu üyelerin ayağına gidilerek birer, ikişer ya da beşer öğrenci için burs talebinde bulunulsa idi kanaatimizce en az 400 ya da 500 öğrencimize burs temin edilebilirdi.  1700 civarında kayıtlı üyesi bulunan Derneğimiz üyelerinin ayağına gidilerek en az 500 öğrenci bursu alınabilirdi.  

Bunlar yapılmamıştır.  Yapılması düşünülememiş ya da yapılması için gayret sarf edilmemiştir.

Değerli Mütevelli Heyeti Üyeleri;  Vakfın en yetkili organı sizsiniz, vakfa sahip çıkınız.  

Vakıf  Yönetimine hiçbir karşılık beklemeden çalışabilecek, vakfın menfaatlerini ön planda tutarak sorumluluk anlayışına sahip ve mesaisinin büyük kısmını vakıf yönetimine ayırabilecek, elini taşın altına koyacak, katkı sağlayabilecek, çalışkan, iş bitirici kurmay bir yönetimi iş başına getiriniz.  

   Başarılı olabileceğine inandığım böyle bir yönetimde;  gerek BAŞKAN olarak ve gerekse Yönetim Kurulu üyesi olarak katkı sağlamak, bilgi birikimimi ortaya koyarak mesaimin büyük bir kısmını vermekten onur duyacağımı ifade etmek istiyorum.  Vakıf amatör bir ruhla ve fakat profesyonelce yönetilmelidir.

   Başkan ve Yönetimlerin kapalı kapılar ardında kendilerini bu konuda yetkili sanan kişilerce tespit ediliyor olmasının vakfımıza hiçbir faydası olmadığını gördük.  Lütfen yanlışta ısrar edilmesin.  

   Bunun için kongreden önce VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYELERİ'nin bir araya gelerek yeni yönetimde yer alacak başkan ve üyelerin tespitinde iştisarede bulunup, önerilerini ifade ederek, yeni yönetimin oluşturulmasında katkı sağlamalarını arz ve rica ediyoruz. Bu tarihi bir sorumluluktur.  Aynı zamanda manevi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu umursamayanlar yanlış yaparlar. 

En büyük yanlış ise yanlışa karşı umursamamazlıktır.  Bu umursamazlık İslam Ahlak ve Anlayışıyla da bağdaşmaz.  

Yanlışa karşı tepki göstermeyenler o yanlışa ortak olmuş sayılırlar.

   Değerli MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYELERİ;  Bu sitede yazmış olduğum bu yazıyı tüm Vakıf Mütevelli Heyeti Üyelerinin okuyacağı düşünülemez, bunun için okuyanlardan rica ediyorum okumayanlara bu konuda bilgi aktarımında bulunsunlar.

   Sevgi ve saygılarımla…

                                                                                                      İZZET  ERDOĞAN 

                                                                                           OFHAYRAT VAKFI M.H. ÜYESİ

KONU İLE İLGİLİ DAHA ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı toplam 3164 defa okundu.
 
Paylaş
CENGİZ HACİOSMANOĞLU
Vakfı yönetmek eğitim ve kültür gerektirir
Vakıf ile Derneğin birleşmesi söz konusu olamaz.
Vakıflar ile Derneklerin kuruluş amaçları aynı olabilir ama statüleri tamamen farklıdır.
Vakıflar sermaye kuruluşu , Dernekler ise organize insan topluluklarıdır.
VAKFI DERNEK gibi yönetemezsiniz.
Gayesi eğitime ve kültüre hizmet olan OFHAYRAT VAKFININ Başkanlığına eğitim ve kültürden nasıbını almamışları getirirseniz baştan yanlış yaptınız demektir.
Bu bir alayın başına bir onbaşıyı getirmeye benzer.
Netice ortada . süpriz değil olacağı budur.
yazık oluyor..günahı sebeb olanlarındır.
01 Nisan 2015 Çarşamba Saat 08:33
Vakıf Yönetimi Varmı
Vakıf yönetimi derneğe devretmiş
Evet vakıf yönetimi derneğe devretmiş, Celal bey toplantıdan toplantıya katılarak veciz konuşmalar yapmaktadır.
Vakıf Dernek birleşmesi hiçbir kazanım sağlamamıştır.
Derneğin yönetimi sadece Emrullah Tellioğlu ve Bir zavallı sekreterin üzerinde kalmıştır.
Emrullah ne yapsın ki, Yetişebildiği kadar
Of Hayrat büyük bir kurum idi onu sıradan yaptılar
Köy dernekleri bile faaliyette bizi geçti
01 Nisan 2015 Çarşamba Saat 06:27
Abdullah Gözaydın
ÖNEMLİ OLAN İYİ İDARECİLİKTİR
Çok iyi niyetlerle Vakfımızın kurucularından Celal Yıldırım Ağabeyimizi Vakıf başkanlığına getirmiştik
Amaç birkaç dönemdir mevcut tarihi gelirleri burs olarak dağıtmaktan başka bir hizmet üretemeyen, Üretildi denilen bazı hizmetlerin ise israftan öte bir yarar sağlamadığı görüldüğü için değişiklik oy birliği ile kabul edildi.
Sivil toplum kuruluşlarında bulunan Bir kişinin insan olarak çok erdemli, çok merhametli, Çok bilgili olması fazla bir fayda sağlamıyor.
Mevcudu korumada emin olan kişiler, Rutin bir gün geçirme ile zamanın israf olmasına sebep olmaktadırlar.
Celal Yıldırım abimiz Bu vasıfları taşıyan bir hemşerimizdir, Fakat Of Hayrat vakfımıza ivme kazandıracak hizmet mücadelesi yapacak bir girişimciliğini göremedik
Hatta eski yönetimde olan vakıf Sekreteryası dahş fesh edilerek Of Hayrat derneği ile hizmet birliği yapılmış, Vakfın bütün gelirleri-harcamaları Dernek yönetimine tahsis edilmiştir.

Buradaki amac güç birliği ile daha güçlü bir hizmet amacı vardı, Fakat Of Hayrat derneğimizde 2. yönetim devresinde adeta kendi içine kapanmış, Bazı Yemek + Konser +Spor organizeleri dışında Vakıf ve Derneğimizin hizmet ağının gelişmesine bir katkı sunamamış olduklarını görüyoruz.
Dernek merkez binamızın tapu alımı+Kadıköy şübenin önündeki otoparkın alımı vakfın öz gelirleriyle yapıldığından iki yıldır öğrencilerimize mutat burs ödemeleri dahi yapılamamaktadır.

Hazırı dağıtmak kolaydır, Asli görevi Of Hayratlıya hizmet olan Vakıf ve Derneğimiz Geçmişteki fedakar hemşerilerimizin çoluk çocuğunun rızkından keserek meydana getirdiği eserlerin üzerine eser koymak olmalıydı. Son alınan mülkler mevcut yönetimin başarısı diyemeyiz, Çünkü kaynak eski gelirlerimizdir ve iki yıldır öğrencilerimiz mağdur edilmektedir.

Of Hayrat Vakıf ve Derneğimiz Burs verme, Dernekler arası toplantılar dışında önemli görevleri de vardır, Bir afete maruz kalmış muhtaç ailelere yardım, İşe ihtiyacı olan hemşerilerimize referans olma, Eğitim Kültür sanat konularında desteğe ihtiyaç duyan, Projesi olan hemşerilerimize sponsor, destek olmak vardır, Bunun gereğini pek göremedik, Olumsuz uygulamaları burada "şimdilik" saymak istemiyoruz.

Ekonomik durumu çok iyi olan bir hemşeriniz değilim, 2000 Yılından itibaren internet ortamında Of Hayratlı hemşerilerimin gurbette birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla "Fi sebilillah" hizmet yapmaktayım, Dernek ve vakfımızdan destek görmüş değilim, Şikayetçide olmuş değilim. Benim alanımda pekçok yatırımlar yapılmış, Önemli paralar harcanmış, Görülür bir kazanım görülmediği halde bizden fikir almayı bile düşünmemiş kişiler hakkında ne diyebilirim ki?

Biz Hizmeti Allah rızası için ada ediyoruz, Bu hizmetin ibadet olduğuna inanıyoruz, Karşılığınıda Rabbim veriyor elhamdulillah.
Bize düşen görev yeri geldiğinde "Kral Çıplak" diyebilmektir.
Sivil toplum kuruluşu yönetmek bir kabiliyettir, Ticaret gibi, Siyaset gibi vs. Bu kabiliyeti olmayanları bu kurumların yönetimine getirmek onlara da Of Hayrat kurumlarımıza da, Hemşerilerimizede eziyettir, haksızlıktır, İsraftır.

Bu dönem ciddi projesi olan, Yönetime zaman ayıracak vakti olan, Samimi olan hemşerilerimizin yardımında olacağız.
Of Hayrat Vakıf ve Derneğimiz güçlenirse Of Hayratlı güçlenecektir.

Saygılarımla Abdullah Gözaydın fatihten@gmail.com
www.Hayrat.net www.ofhayrat.com www.oncetrabzon.com
01 Nisan 2015 Çarşamba Saat 06:21
Tüm Yorumları Göster(4)
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar