19 Nisan 2024 Cuma Saat 00:40
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vakfımızın 2015 genel kurulu yapıldı, Yönetim Kısmen Değişti
16 Mayıs 2015 Cumartesi Saat 04:18
Of-Hayrat Vakfı 2015 Olağan genel kurulu yapıldı, Yeni yönetim seçimleri istenilen yetkiler nedeniyle uzun uzun tartışıldı, Başkanlığa Gene Celal Yıldırım seçildi. Hayırlı Olsun

Of-Hayrat vakfı genel kurul toplantısı

Of Hayrat Vakfı genel kurul toplantısı İstanbul Fatihteki genel merkezde yapıldı, 

Başkan Celal Yıldırım genel kurula gelen üyelerle yakından ilgilendi.

Genel kurul açılışı, Başkan Celal Yıldırımın genel kurul üyelerine hoş geldin konuşması ile başladı, Yıldırım Son üç yıldaki faaliyetler hakkında kısa bilgiler verdi.

Salonda bulunan Kadıköy Belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu mazereti nedeniyle kısa bir konuşma yaparak genel kuruldan ayrıldı.

OF-HAYRAT VAKFI 2015 GENEL KURUL SEÇİMLERİ

Mütevelli Heyet Başkanı :  Celal Yıldırım

Mütevelli Heyet Başkan y. : Prof. Dr. Cengizhan Kesin

YÖNETİM KURULU (Asil)

Celal Yıldırım, Mustafa Saral, Kenan Atalay, Sami Kılıç, Yalçın Abdik, Haluk Sağlıkoğlu,Prof. Dr. Soldan Durukanoğlu Begin

YÖNETİM KURULU YEDEK (Yedek)

Şafak Sarıalioğlu, Vahap Kanıtoğlu, Ali Aksu

DENETLEME KURULU (Asil)

Av. Emin Tellioğlu, Fahrettin Akyazıcı, Nihat Demircioğlu

DENETLEME  KURULU  (Yedek)

Suat Saral, Emrullah Tellioğlu

GENEL KURULDAN KISA İZLENİMLER

Prof. Dr. Ali akyüz Of Hayrat Vakfı Onursal Başkanı konuşması

Alınan son karar ile Of Hayrat Vakfı tüzüğü yeniden  yazılacak, Yönetim kurulu sözcüleri Vakfın sadece burs vermesi, Lokal işletmesi gibi başka meşguliyetlerle uğraşmaması gibi tavsiyelerde bulunuldu. 
Bu teklife itiraz edenler çoğunluktaydı, sonuçta bazı tavsiye kararları alındı.

Dernekler kuruluş amaçları her ne kadar bazı özel gayelere dayandırılmış olsalar bile, Gurbetteki Hemşeri dernekleri öncelikle Of Hayratlıların tanışması kaynaşması, Kültürel araştırma yapması, Of Hayratın sosyal ekonomik kültürel seviyesinin yükseltilmesi gibi asli görevleri ihmal etmesi düşünülemez.

Sadece burs ile görevli gibi yaklaşımlar Derneğimizin varlık sebebini sorgulatacaktır. Kolay yönetim arzusundan başka birşey değildir. 

Of Hayrat vakfı üyesi, derneğin eski başkanlarından iş adamı Niyazi Musaoğlu genel kurulda konuşması

Genel kurulda tartışılan Kadıköy şübe binasının yenilenmesi yönteminde 30 yıla kadar yap işlet devret şeklinde yetki istenmesi genel kurul üyelerinin yoğun itirazına sebep oldu, 30 dakikada bitmesi gereken genel kurul, Konu hakkında istenilen yetkinin tekrar tekrar revize edilmesi sonucu kabul edildi, Uzun tartışmalar nedeniyle sıkılan, üzülen birçok üye salonu terk etti, Son alınan kararlarda toplantı yeter sayısı varmı-yokmu dikkat edilmedi. 

Bu derece güvensizliğin olduğu bir kurumda ciddi sorunların olabileceği düşünüldü.

Sonuçta "30 yıla kadar yap işlet devret" modeli istenmesinden vaz geçildi lakin Vakfın diğer mülklerinin ipotek edilmesi yetkisi alındı, Buda sıkıntı veren bir karar olarak kerhen, bıkkınla karar verildi.

Hemşerilerimizin yatırımlarımıza maddi destek olmasının sağlanamıyor olması yönetimin zaafiyeti olarak görüldü, İtiraz eden üyeler yokluk yıllarında neler yapıldığı, 

Yeni Yönetici Prof. Dr. Soldan Durukanoğlu Begin 

Günümüzde hemşerilerimizin ekonomik durumunun çok iyi olduğunu, Güven veren kişilerin talep etmesi ile 2,5 ile 4 milyon TL'ye mal olması düşünülen Kadıköy şübe binasının yapılabileceğini, 30 yıl gibi uzun bir süre buradaki gelirden mahrum kalmanın akılcı bir çözüm olmadığını beyan ettiler, Divan dahil herkesin görüşü bu yöndeydi, Yönetim bu paranın bulunacağına olan inancı yoktu.

Dileğimiz Vakfımızın hemşerilerimizin eğitimini desteklediği kadar sosyal kültürel ekonomik projelerle Of Hayratlının birlik ve dayanışmasının kuvvetlenmesinde hirmet edecek faaliyetlerde bulunsun.

Bin'e yakın öğrenciye burs verildiği söyleniyor, Fakat bu öğrencilerin birbiriyle tanışması, kaynaşması için reel bir faaliyetin tecellisi başarılamadığını görüyoruz.

Yeni yönetimin Of Hayratlılara hizmette başarılı bir dönem geçirmelerini diliyoruz. 
Genel kurul videolarını izlediğinizde hemşerilerimizin düşüncelerini daha objektif izleyebilirsiniz


Of Hayrat  Vakfı Genel Kurul


Bu yazı toplam 3951 defa okundu.
 
Paylaş
İZZET ERDOĞAN
SEÇİM mi? ONAY mı?
Vakfımızda bir onaylama işlemi daha geride kaldı.
Hani bir söz vardır cemaat ne derse desin imam bildiğini okur. İmamın bir şey bilmediğini cemaatte biliyor. Buna rağmen arkasından gidiliyorsa bu o cemaatin tercihidir. Üzücü olan on yıllarca adalet dağıtanlarında bu onaya katkı sağlamış olmalarıdır.
- Her toplum layık olduğu kişilerce ve yönetim biçimiyle yönetilir.(Hadis)
- Bir toplum özde güzel meziyetlere yönelik caba sarf etmez ise, Allah onlara lütfettiği nimetlerini ve iyi hali değiştirmez.(Ayet meali)
- Dünyada her toplum icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortak sayılır.(K.Atatürk)
- En sefil hayat başkalarının arzusuna göre yaşamaktır.(Montesqio)
Dünya kurulalı beri insan onuruna değer veren ve onun hür iradesini egemen kılan demokrasiden başka diğer bir yönetim biçimi keşfedilmemiştir.
Demokrasilerde memur çocuklarının, işçi çocuklarının, CUMHURBAŞKANI bile olabildiğini-olduğunu gördük-görmekteyiz.
Şöyle bir etrafımıza bakarsak KALAYCI çocuklarının SANAYİCİ olduklarını görüyoruz. Buna rağmen demokrasiye ve hür iradeye saygıda kusur edenler kendilerini sorgulamalıdır.
OFHAYRAT Vakfımızın iyi yönetilmediği ortadayken vakıf yönetimine talip olma düşüncemiz; öncelikle vakıf yönetimi ve onların destekçisi olan STATÜKOCULAR tarafından maalesef tepkiyle karşılandığını gördük. Çok istiyorsam yönetime alınabileceğim (herhalde sus payı olarak)üçüncü kişilerce tarafıma iletilmiştir. Yönetimde görev almama karar verecek merciin M.Heyetinin hür iradesi olacağını ifade ederek reddettim.
Her halükarda mevcut yönetimin devam edeceği izlenimim karşısında zaten tek aday olursam görevi kabul edeceğimi altını çizerek ifade etmiştim. Bu vesileyle adaylıktan çekildim. Kimseye zorla helva yedirmeye hakkımızda yoktur yetkimizde.
Vakıf başkanlığı ve yönetimi seçimlerinde öyle bir ima yaratılıyor ki sanki vakfın, dolayısıyla Ofluların efendileri seçiliyormuş izlenimi veriliyor. Ben tam aksini düşünenlerdenim yani seçilenler vakfın hizmetkârları olacaktır. Efendi olmak üretken olmaktır ulu önder Atatürk ‘TÜRK MİLLETİNİN HAKİKİ EFENDİSİ GERÇEK MÜSTAHSİL OLAN KÖYLÜDÜR’ derken köylünün üretkenliğini vurgulamış ve öne çıkarmıştır.
Miraç gecesi kutsal topraklarda KABEdeydim. Bunun için kongreye katılamadım. Bu kongrede SEÇİLEN demiyorum; ONAYLANAN başkan ve yönetime başarılar diliyorum.
İZZET ERDOĞAN
18 Mayıs 2015 Pazartesi Saat 03:20
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar