19 Nisan 2024 Cuma Saat 13:34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Of Ballıca Kuran Kursunda 1.dönem sonu ödül töreni.
03 Şubat 2013 Pazar Saat 03:08
Of'un manevi onuru Kuran Kurslarına ilgi yoğunlaşmaya başladı, 1800'lü yıllarda Trabzon'un tamamından fazla medreseye sahip olan İlim-İrfan diyarı Of'ta Kuran-ı kerim eğitimine dönüş başladı.

Bir dönem talebe bulmakta zorluk çeken kurslarımız Doğudan talebe getirmek mecburiyetinde kalıyordu, halan bu durum kısmen devam etmiş olsa bile Of'un simgesi Kuran Kurslarımıza Trabzon bölgesi çocuklarımızda ilgi göstermeye başladı.

Geçnliğimizde başgösteren malayani ahlak, aile büyüklerini tedirgin etmeye başladı, çare olarak İslam dini hükümlerinin daha gerçek öğretildiği kurslara ilgi yoğunlaştı, Bu ilginin artarak devam etmesini diliyoruz.

Nasıl ki Milli eğitime destek olarak yabancı dil ve meslek kursları alınabiliyorsa, Normal eğitime ilave olarak çocuklarımızın  dini eğitim desteği almasının faydaları görülmeye başlandı.

Bu ilerlemeyi mutlulukla karşılıyoruz, Kuran kursunda bir iki dönem eğitim görerek islam dini hakkında detaylı eğitim alan çocuklarımızı ve onları teşvik eden aileleri kutluyoruz.

Ballıca Kur’an Kursu’nda karne töreni

Ballıca Beldesi Kur’an Kursu’nda sömestri tatili öncesinde düzenlenen programda başarılı öğrencilere belge ve çeşitli hediyeler verildi.

Ballıca Beldesi Kur’an Kursu’nda geleneksel hale getirilen törende hafızlık eğitimi alan öğrencilere başarı durumlarına göre teşekkür, takdir ve onur belgeleri verildi.

Kur’an Kursu Toplantı Salonunda düzenlenen törene Of Müftüsü Recep Onat, Ballıca Belediye Başkanı Emin Bilgin, Eski Başkan Hasan Çakır, Vakıf Başkanı Mehmet Akif Karakaş, Dernek Başkan Vekili İdris Kabahasanoğlu, Of Vaizi Hüseyin Güven, Kurs Öğreticileri, Ballıcalılar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Of Müftüsü Recep Onat, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Onat; “Binaya girişten itibaren burada eğitim için her şeyin mükemmel olduğu gözümüze çarptı. Emeği geçen hayırseverlerimize, dernek ve vakıf yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Böylesine mükemmel bir ortamda eğitim görmek sizler için büyük bir nimet. Bizler böyle ortamlar bulamadık. Bizlerden öncekiler de böyle ortamlar bulamamışlardı. Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirin” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkan Vekili İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı konuşmada “İlçemize yeni atanan değerli müftümüz Recep Onat beyin aramızda olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Eski Belediye Başkanımız burada, yeni başkanımız burada, vakıf yöneticimiz burada. Kursumuzda güzel bir eğitim ortamı var. Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Geçen yıl Trabzon’da yapılan sınava kursumuz birinci olmuştu. İnşallah bu başarımızı bu yıl da tekrarlayacağız. Hocalarımızı böyle bir program düzenledikleri için de ayrıca kutluyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Dede Başkan’dan hediye çeki

Konuşmaların ardından öğrencilere başarı durumlarına göre teşekkür, takdir ve onur belgeleri verildi. Geceye katılan Ballıca Belediyesi’nin Eski Başkanı Hasan Çakır ise onur belgesi ile ödüllendirilen başarılı öğrencilere birer hediye çeki takdim etti. Başkan Çakır, “yavrularımızın okuması bizleri mutlu ediyor. Onlar yeter ki okusunlar. Bizler de onlara katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Program sonunda öğrencilere ve misafirlere çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Haber&Foto: Ofhavadis.com

Bu yazı toplam 68170 defa okundu.
 
Paylaş
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar