09 Haziran 2026 Salı Saat 22:02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzon'da Bir doktorun psikolojik hayatı böyle perişan oldu.
16 Şubat 2012 Perşembe Saat 03:08
Bu doktor operatör olunca Endişe daha büyük sorunlara gebe gibi görülüyor. Beş yıl eleştirmeme cezasına çarptırılan Opr. Dr. Ethem Coşkuner sizce verimli olabilir mi?

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, yaklaşık bir yıl önce hastane bahçesinde çevre düzenlemesi işi yapan mühendis Muhammet Çağlar’a iddiaya göre, “Oğlum Muhammet. Tayyip yiyor, Emine yiyor. Bunlar da yiyor, yediriyor” dedi. Bu sözler üzerine Opr. Dr. Coşkuner ile mühendis Çağlar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi araya girenlerce önlendi.



Mühendis Muhammet Çağlar, Opr. Dr. Ethem Coşkuner’in, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a hakaret ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.
Mühendisin şikayeti üzerine hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği’ iddiasıyla dava açılan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, Trabzon 1′inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılanma sonrası 1750 lira para cezasına çarptırıldı.

Başbakan da şikayetçi oldu

Opr.Dr. Ethem Coşkuner, bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine açılan hakaret davası nedeniyle Trabzon 1′inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılandığı davada hazır bulunan Dr. Coşkuner ifadesinde suçsuz olduğunu, Başbakan ve eşine hakaret etmediğini öne sürdü.
Dr. Coşkuner dava konusu sözleri söylemediğini savunarak şöyle dedi: “Hastane idaresi ile bana sürekli geçici görevlendirme çıkarmaları nedeniyle problemim olmuştu.
Olay tarihinde hastaneden evime giderken bir inşaat faaliyeti gördüm. Müştekilere yönelik hakaret içeren söz sarf etmedim. Tartışma Mühendis Muhammet Çağlar ile aramızda yaşandı.”

‘Hükmün açıklanması geri bırakıldı’

Mahkeme Opr. Dr. Ethem Coşkuner’e, ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret’ suçundan, TCK’nın 125/1 maddesi uyarınca 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın eylemini kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlediği gerekçesiyle cezayı TCK/125-4 maddesince 1 yıl 2 aya çıkardı. İyi hal nedeniyle cezası 11 ay 20 güne indirilen Dr. Coşkuner, Emine Erdoğan’a hakaret suçundan da aldığı 3 aylık hapis cezası 2 ay 27 güne indirilince toplam 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmış oldu. Mahkeme cezayı, ‘hükmün açıklanmasını geri bırakarak’ erteledi. Opr. Dr. Coşkuner, 5 yıl içinde herhangi bir suçtan hüküm giydiği takdirde sözkonusu ceza da buna eklenecek.

Haber Kaynağı : Taka Gazetesi

Bu yazı toplam 1259 defa okundu.
 
Paylaş
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar