Türkiyenin çimentosu, oflular başbakana tavır koyarak açılış merasimine ilgi göstermedi.
Ulusal basın miting meydanının genelini göstermedi, zemin çekimleri ile durum halktan gizlendi
Başbakana Of'ta ilgi yok
Başbakan Erdoğan pazar günü Of ilçemizi ziyaretinde vatandaşlara hitap edeceği çok önceden yerel basında ve belediyelerimiz aracılığı ile halkımıza duyurulmuş olmasına rağmen açılış töreninde katılım beklenenin çok altında oldu.
Açılış törenlerine katılımın düşüklüğünü gizlemek için Ulusal basında sadece başbakanın konuşma ve ikili görüşme fotoğrafları yansıtıldı,
Halkımızın beklediği Yaş çay yaprağı alım fiyatları ve fındık fiyatları memnuniyetsizliği, Doğuya son seçimden önce 7 milyar + 2012 yılına kadar12 milyar , Toplam 19 milyar teşvik paketlerinin sağlanması bölgesel haksızlığa sebep olduğunu, Doğu karadenizin Güydoğudan çok daha vahim durumda olduğunu, her ailenin %90ının geçinmek için il dışına gitmek mecburiyetinden bırakıldığını, bu mecburiyetin hala devam ettiğinin görülmemezlikten gelinmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen bölge vatandaşlarımız.
Başbakanımızın ve ailesininde aynı mecburiyetten dolayı İstanbula göç ettiğini vurguladıkları şikayetlerinde Doğu karadenizin tarıma mahküm edildiğini, bu konuda ise özel sektörün insafına terk edilmiştir.
Bölgede altyapısı mevcut olan madencilik, hayvancılık, Gemicilik, Balıkçılık, Orman sanayii vs. gibi yatırımların çok rantibiyel olmasına rağmen devletimiz inatla bu konuda bir gelişme, teşvik imkanı ortaya koymuyor.
Doğu ve Güneydoğuya seçim yatırımı bağışlar buradaki halkın bölgeyi geliştirmesi için harcanmıyor, bu teşvikler, dağıtılan hibeler batıya getirilerek değerlendiriliyor, doğunun makus talihini yenmek için hiçbir işe yaramıyor.
Bu yatırımların benzeri Doğu karadenize yapılmış olsaydı, İskandinav ülkeleri gibi Türkiyenin en önemli cazibe merkezi olabilirdik.
Bizim insanımız çaresiz bırakılarak batıya, hatta batınında batısına göç ettirilerek, Türkiyenin çimentosu Karadeniz insanı bölgede yok edilmek isteniyor.
Bölge halkı acilen gerçek tedbir paketleri ile karadeniz halkımızın gurbet çilesine son verecek büyük yatırımları Doğuda olduğu gibi devletimiz yapmalı, ciddi yatırımcılara cazip imkanlar sunulmalıdır.
On yıllardır teşvikler hibaler doğuya, sanayi yatırımalrı marmara bölgesine yapılarak devletimiz çarpık bölgesel tedbirlerle halkımızı yerinden yurdundan ediyor. Bu yanlış uygulamaların tersine çevrilmesi kaçınılmaz olmuştur.
Karadeniz insanı vatanını sever ve hertürlü fedakarlığı severek üstlenir, Bu büyük erdemin cezalandırılmasına son verilsin.
HERZAMAN SAHİLDEKİ YÜKSEK BİNALARDAN YAPILAN ÇEKİMLER ŞİMDİ ZEMİNDEN YAPILDI




MEYDANA İLÇE BELEDİYELERİNDEN TAŞINANLARLA BİRLİKTE EN FAZLA 2-3 BİN KİŞİ VARDI




Bu yazı toplam 1112 defa okundu.