İlçede yaşayan vatandaşların da doğru bilgiye ulaşamadığı sorularına cevap alamadığı köprü inşaatı teslim tarihi 7 ay gecikti sebebini bilen yok.
14 Haziran 2015 Pazar Saat 14:29
Hayrat deresi üzerine yapılan çelik köprüde bir değişiklik yok, Çalışmalar rutin devam ediyor, Vatandaş projenin nasıl uygulanacağından haberi yok .

Hayrata geldim köprü  projesi bana soruluyor?

Yanıbaşlarındaki Belediyeye Kaymakamlığa Müteahhide projeyi soramayanlar 1200 km ötelerde yaşadığımı unutarak NE OLACAK BU KÖPRÜNÜN HALİ diyerek bana soruyor..

Güleriz ağlanacak halimize.
Biz bu köprü inşaatının böyle “belirsizlik-sürünceme” olacağını daha yeni papuç temelleri atıldığında söylemiştik. 

Hele dere üzeri geçişte 80-90 derece bir virajın olduğunu öğrendiğimizde 10. Karayolları müdürlüğünü ayak yolu yapmıştık, bakanlığa yazmıştık, Hiçbir netice alamamıştık, uygulama projesine ulaşamamıştık.
karşı mahallenin yolu nasıl açık tutulacak, Hayrat cumhuriyet caddesi çıkmaz sokaktan nasıl kurtulacak henüz bilen yok.

Belediye başkanımız Mehmet Nuhoğlunun belediye sarayı yaptıracağım dediği eski kaymakamlık binası parseli kısmen köprü yoluna kurban verildi, Erdoğan Bayraktarın siyasi hayatının bitmesiyle belediye sarayı hayalide Baltacı deresine suya düşmüş oldu.

Biz hala endişelerimize devam ediyoruz, bu köprünün zemini yollardan çok önce buzlanacaktır. Yukarıdan gelen bir vatandaş mutlaka köprü üzerinde fren yapacaktır, bu fren esnasında köprü buzlanmışsa vay başımıza gelene diyeceğiz.

Uyarı levhaları ile bu tehlikeyi bertaraf etmek imkânsız kim tabelaya bakıyor ki?
1. Boğaziçi köprüsünde 1972 yılında bu buzlanma nedenle takla atmış olmam nedeniyle yoğun endişelerimin olmasını mazur görün dileriz önlem alınır (Nasıl?) Hala boğaz köprüsünde etkili önlem alınabilmiş değil.

Köprü ne zaman biter?
Bu soruyu sayın belediye başkanımız Mehmet Nuhoğlunun cevaplamasını bekliyoruz, Sorduğumuzda Köprünün projesinin kafasında olduğunu söylemişti de…

HAYRAT KÖPRÜSÜNDEN HAZİRAN GÖRÜNÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ