11 Aralık 2024 Çarşamba Saat 08:55
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzon belediyecilikte çok talihsiz bir on yıl yaşadı, Belediyecilik teknik bilgi birikimi gerektirir Doktor, Bürokrat işi değil
15 Şubat 2019 Cuma Saat 02:25
Belediyecilik teknik donanım ister, Bürokrat, sanatçı, sıradan politikacı işi değildir. Başkan olan fikir alır ama fikirlerin doğrusunu bilmek için teknik donanımlı olması gerekir

Trabzon makus talihini Aksoy ile kıracak

Evet son on yıldır Trabzonda belediyecilik yerlerde sürünüyor. Sahil kentiyiz Lağımlar yasadışı olarak doğrudan sahile aktığı için sahilde değil denize girmek Sahile yapılan gezi parkurunda yürümek bile mümkün değil.

On yıldır genelde sokaklara girilmezken Ana caddelerin asfaltı bile yamalarla idare edildi.

Ulaşım felç olurken İstanbul-Ankaranın hurdaya çıkmış otobüsleri ile şehir içi ulaşım sağlanmaya çalışılıyor.

Trabzonun doğasını koruyacak, şehirde konforlu ulaşım sağlayacak tek çare metro olduğu halde bir adım atılmadı

Şehrin yol bakım onarım, Ulaşım koordinasyon, kanalizasyon, aydınlatma, çöp toplamak ve bertarafı, sosyal yardımlar, evde hasta bakımı, çocuk etüt merkezleri, çalışan anneler için çocuk yuvası, yaşlılar evi, bağımlılıklarla  mücadele, Bağımsız medya desteği, Kültür-Sanat-spor, Meslek edindirme, El emeği göz nuru çarşıları, Etkin ve objektif esnaf denetimi, Otopark sorunu, Çocuk parkları, Hobi bahçeleri gibi belediyeciliğin doğası olan bütün hizmetlerin artık Trabzona gelmesi için Türkiyedeki vahşi partizanlığı yok etmek, Herkese eşit mesafede olmak için yeni bir anlayışla görev isteyen İyi partiye bir fırat vereceğinize inanıyoruz.

Etkin ve Doğru Belediyecilik için teknik bilgi birikimi gerekiyor.

Trabzon bir dr. elinden on yıl çok çekti, Şimdi bir bürokrat öneriliyor, Trabzonda yaşamıyor olsam da Bir Trabzonlu olarak belediyeciliğin teknik bilgi birikimi olan akademisyenlere verilmesinin doğru olacağına inanıyorum. Ülkemizde çok başarılı örnekleri var. Doktor, Bürokrat, Sanatçı, Edebiyatçı işi değil bu iş. Emirle tepeden bakarak belediyecilik yapılamaz, yapılırsa başarılı olunduğunu görüyoruz, Bu nedenle Trabzonda İYİ adayının ideal aday olduğuna inanıyor destekliyoruz.


Atakan Aksoy , İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Prof. Dr. Atakan Aksoy kimdir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar


ATAKAN AKSOY KİMDİR?


1974 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Aksoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesin İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Dalı'nda eğitim vermektedir. Ulaşım Mühendisliği ve karayolları üzerine araştırmalar gerçekleştirmektedir.


İlkokulu ve ortaokulu Yomra Özdil Köyü’nde okuduktan sonra 1990 yılında Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nden mezun olarak aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliğini kazandı. KTÜ’de 1994 yılında lisans, 1997 yılında yüksek lisans ve 2001 yıllarında da doktora eğitimlerini tamamladı. 1994 yılında KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı.


Gümüşhane Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2009 yılında da doçent olarak atandı. 2011 yılında Gümüşhane Üniversitesi Doçent Kadrosundan istifa ederek Trabzon’da yeni kurulmuş bulunan Avrasya Üniversitesi bünyesine dahil oldu. 2011-2014 yılalrı arasında Avrasya Üniversitesi2nde çalıştı ve birçok görevi yürüttü.


Karayolu konularında çok sayıda çağrılı konferanslar verdi, ulusal ve uluslararası birçok bildiri ve makale çalışması yaptı. TUBITAK panel üyelikleri, uluslararası dergi hakemlikleri yapmaktadır. Uluslararası çok sayıda atıfı bulunmaktadır. KTÜ, TUBITAK, Kalkınma Ajansı Projeleri yürüttü. Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Rektör Danışmanlığı, Yapı Denetim Komisyon Başkanlığı, Ulaşım Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğü görevlerini yürüttü.


DLH Koordinasyonunda demiryolu projeleri fizibilite etütlerinde çalıştı. Trabzon’da kurulmuş bulunan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Çevre Altyapısı Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. DPT bünyesinde AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları, TR90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı, Hibe Mekanizmaları, AB Fonları, Proje Döngü Yönetimi, Satınalma Prensipleri ve Kuralları, Hibe Sözleşmeleri Yönetimi-Sorumlukları-Uygulamaları, Raporlama, AB-Türkiye Mali İşbirliği Çerçevesi, Proje Yönetim izlenmesi, e-ortamda izleme bilgi sistemi uygulamaları eğitimlerini aldı. Karayolu mühendisliği konularında uzmanlaşan Doç. Dr. Atakan Aksoy, Kireç Sanayicileri Derneği’nin danışmanlığını yürüttü.


Uluslararası Karayolu Uzmanları ile sönmüş kireç katkılı asfaltlar konusunda KGM ve İSFALT kuruluşlarına konferanslar verdi. Avrasya Üniversitesi bünyesinde Kalkınma Ajansı projesi alarak tamamladı ve Ulaşım laboratuvarının kurulmasına katkıda bulundu. DOKAP çalıştaylarına katıldı. Lojistik Merkez Master Plan çalıştayına katıldı. Danışmanlık sektörü konusunda konferanslar verdi.


Doğu Karadeniz Bölgesi gündemlerinden olan uzun tünel uygulamaları, lojistik merkezler, demiryolu konularında önemli çalışmalar yürüterek bu çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Döner sermaye danışmanlık projeleri yürüttü. Trafik mühendisliği konularında konferanslar verdi. Şu an bir özel sektör firması ile sanayi destek projeleri konusunda çalışmaktadır.


İnşaat Mühendisleri Odası ve Yollar Türk Milli Komitesi Üyesidir. İSFALT AŞ bünyesinde polimer katkılı asfaltlar, gürültü azaltan yol kaplamaları, soyulma önleyici katkılar konularında araştırmalarda bulundu.

Prof.Dr. Atakan Aksoy, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği, 1997-2001

Yüksek Lisans, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği, 1994-1997

Lisans, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 1990-1994

YAPTIĞI TEZLER

Doktora, "Asfalt Kaplamalarda Kireçtaşı Petrografisi-Soyulma İlişkisi Üzerine Bir Araştırma", KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü / Ulaştırma Anabilim Dalı Şubat, 2001.

Yüksek Lisans, "Problemli Zemin Stabilizasyonunda Emülsiyon Asfaltların Kullanılması", KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği / Ulaştırma Anabilim Dalı Ocak, 1997.

YABANCI DİLLER: İngilizce, İyi


SERTİFİKA, KURS ve EĞİTİMLER


Bitüm Emülsiyonları Semineri, Asfalt Müteahhitleri Derneği ASMÜD, International Bitumen Emulsion Federation, 2015

4. Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörleri Toplantısı, YÖK, 2012

TR90 Lojistik Master Planı Çalıştayı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2012

Patent Eğitim Seti, Eğiticilerin Eğitimi, Türk Patent Enstitüsü, 2012

Bologna Sürecinin Türkiye’de Uygulanması: Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesi, YÖK, 2009

Hibe Programları Takibi Prosedürleri , Devlet Planlama Teşkilatı, 2008

proje yönetimi, satın alma ve izleme faaliyetleri, Devlet Planlama Teşkilatı, 2008

TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı Uygulamaları, Devlet Planlama Teşkilatı, 2007

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programı Bilgi Paylaşımı Günleri, Devlet Planlama Teşkilatı, 2007


MESLEKİ DENEYİMİ

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Prof.Dr., KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2016 - Devam Ediyor

Doç.Dr., KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2014 - 2016

Doç.Dr., AVRASYA ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 2011 - 2014

Doç.Dr., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2010 - 2011

Yrd.Doç.Dr., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2002 - 2010

Arş.Gör., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 1994 - 2002

MESLEKİ ve İDARİ DENEYİMLER

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, 02.02.2016 - Devam Ediyor

Daire Başkanı, AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri Daire Bşk. V., , 17.08.2011 - 24.02.2012

Bölüm Başkanı, AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 22.07.2011 - 03.02.2013

Bölüm Başkanı, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 29.06.2010 - 26.02.2011

Rektör Danışmanı, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ , , 11.03.2009 - 14.07.2011

Turizm ve Çevre Altyapısı Birim Koordinatörü, Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği-Birim Koordinatörü , , 04.02.2007 - 10.03.2008

Bölüm Başkanı, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 29.11.2005 - 15.06.2007

Bu yazı toplam 65584 defa okundu.
 
Paylaş
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar