25 Nisan 2024 Perşembe Saat 15:31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her yıl etkinliklerimizde görmeye alışık olduğumuz devlet erkanı ve kanaat önderlerimizi bu sefer göremedik.
04 Mart 2014 Salı Saat 08:21
İstanbul Of Hayrat derneği tarafından organize edilen Of'un Rus işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde K. Çekmece Aranemega da düzenlenen şenliğe Assolist şoku.

Gecenin sunuculuğunu Cansel Parsadan yaparken sanatçılardan Turan Topçuoğlu ,Cemal Berber, Resul Dindar ve Selçuk Balcı  sahne aldı, Of Hayrat Derneği Kız ve Erkek horon ekibi de geceye renk katan gruplardı

ETKİNLİKTEN DETAYLI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konserin son sanatçısı Selçuk Balcı sahne alıp 2 eser seslendirdiğinde salona gelen İBB Başkan Adayı Kadir Topbaş için seremoni düzenlenince konseri kesmek zorunda kalan Selçuk Balcı 90 dakikalık programı 20-30 dakikada keserek salonu terk etmesi, Hayranlarını üzdü. Selçuk Balcının salonu terk etmesi üzerine, onu dinlemeye geldiğini söyleyen yoğun bir kalabalığın salonu terk ettiği söylendi.

2 Mart 2014 günü İstanbulun pek çok yerinde Trabzonun ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşu etkinliği vardı,  Aranemega'yı doldurma telaşına düşen Of Hayrat derneği daha önce yapmadığı şekilde Feshane TDF etkinliğinden,  Esenler Trabzonlular etkinliğinden , Marmaray Kazlıçeşme istasyonundan, Metro Yenibosna istasyonundan Aranemega'ya Of'luları özel otobüslerle taşıyarak Of'luların bu etkinliğe katılmasını sağladılar.

Gençlerin buraya gelmesine vesile olan Selçuk Balcının neden programı keserek salondan ayrıldığını daha objektif şekilde tespit ederek buradan paylaşacağız.

Yerel STK'lar hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamalı, Bir babanın evlatlarına gösterdiği eşit sahiplenme gibi STK yetkilileri bütün siyasi etnik sosyal sınıflara eşit mesafede olmak zorunda.

Olmayınca olanları görüyoruz. 

Mikro bölgecilik yapanlar yüzünden köyümüzde, ilçemizde, şehrimizde ve ülkemizde arzu edilen birlik beraberlik, sevgi ve hoşgörü ortamı kurulamıyor. 

Feshanede CHP adayına olanları gördük, Buna benzer bir durumun Aranemega da olduğunu söyleyenler var, bu konuda objektif bilgiye sahip değiliz.

Buradan 14 yıldır Yaşadığım Fatih ilçesi, Yaşama hasreti çektiğim fakat maddi manevi nedenlerle yaşama fırsatı bulamadığım Hayrat, of, Trabzon hakkında haber yapıyorum, etkinlikleri unutulmaması için fotoğraf ve videolarla yayınlıyorum.

Hemşerilerimizin birbirlerinden haberdar olmasına mutlu olmalarına hizmet ediyorum.

Ve bu mesaimden dolayı 14 yıldır hiçbir kurumdan şahıstan hiçbir ücret almadım, zaten alsaydım bu denli objektif olamazdım.

Bizim milletimizin kötü bir hasleti var:  

Başarılarının övülmesini isterken  kusurlarının beyan edilmesinden hoşlanmıyor.

Biz başarılarımızın konuşulmasından hoşlanmayan, Kusurlarımızın bize beyan edilmesi ile mutlu olup hatamızı telafi imkanı bulduğumuz için kendimizi borçlu hisseden biri olduğumuz için herkese kendimiz gibi davranıyoruz.

Bize kötülük yapmış, özürde dilememiş olanlara dahi kırgınlığımız yoktur, Çünkü boynuzlu koçun Boynuzsuz olandan hakkının alınacağı bir günün çok yakınımızda olduğuna inanıyoruz. 

O günün hatırına acılarımızı erteliyoruz.

Allah cc. ne güzel kefildir, Gerisi teferruat.

Dileriz sosyal denetim sağlayan hizmetlerimizin karşılığını Rabbim kabul eyler, Bu duygu ile kimseyi borçlandırmadan milli kabul ettiğimiz görevimizi ifaya devam ediyoruz.

Elbetteki şifa amacıyla doktorun hastasının canını yaktığı gibi bizde birilerin canını incitiyor olabiliriz, niyetimizin asla incitmek olmadığına inanılmasını dileriz.

Bu gibi organizasyonlar nedeniyle, ekstra harcamalar nedeniyle bu yıl öğrencilerimize verdiğimiz bursların bir kısmının kesildiğini duyuyoruz. Bizi Of Hayrat derneği ile ilgili zanneden vatandaşlarımız yoğun olarak bize ulaşıp şikayette bulunuyorlar.

Gerekçe olarak kendilerine Derneğin bir arsa almak zorunda kaldığını, Burs verme  imkanlarının bir müddet kalmadığı beyan ediliyormuş. 

Şimdi sadece soruyorum Bu devasa etkinlik bedava yapılmadı, Buraya harcanan paralar keşke zor şartlar altında eğitim mücadelesi veren gençlerimize aktarılsaydı. 

( Şimdi Emrullah hemşerimiz Bu etkinliği kendi imkanlarımızla yaptık diye uyaracaktır. İşte diyorum ki kendi imkanlarınızı konser değil de burs olarak kullansaydınız keşke) Allah'ta kullarda razı olacaktı.

Sanırım kendini Of Hayrat derneğinden gelecek burs ile programlayan gençlerin bütçe açıklarının verdiği sıkıntının ilahi tecellisi olmalı ki arzu edilenler tam gerçekleşmedi.

Tabii ki derneklerin herkesi memnun etme gibi bir mecburiyeti yok, ama memnun olmayanların şikayetlerini de olgunlukla dinlemek zorundalar. ileride daha verimli, faydalı, amaca uygun etkinlikler başarılması dileği ile.

ETKİNLİKTEN DETAYLI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı toplam 3194 defa okundu.
 
Paylaş
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar